Kompostovací proces lidských exkrementů a jeho využití

Nevěřili byste, jaký ten humus může mít "životní" příběh! Jsme odborníky na kompostovací toalety a víme, jak může být složité odložit nežádoucí výkaly. Ale víte, že je možné jim dát druhou šanci? Ano, přesně tak - mluvíme o lidském kompostu! U nás je to jasný proces. Začínáme výkaly umisťovat do našich speciálních kompostovacích nádrží, kde se tyto "zlaté poklady" mísí s proschlými hoblinami. Tento materiál totiž nejenom absorbuje vlhkost, ale i udržuje správný poměr uhlíku a dusíku. A teď přichází ta nejlepší část – na scénu vstupují bakterie a mikroorganismy, které napomáhají rozkladu organických látek. No a teď si to představte - po pár měsících odpočinku a trošce "přírodní magie" se tyhle lidské výkaly promění na užitečný materiál podobný kompostu. To už je ta zemitá, tmavá hmota plná života, kterou můžete přimíchat do svého komposteru a následně použít  jako přírodní hnojivo. Na zahradě především k okrasným dřevinám a nepotravinovým rostlinám. Takže nejen, že udržujeme naši planetu v dobrém stavu, ale dáváme i těm nechtěným výkalům nový smysl! To je přesně ta filozofie, kterou Biocultus představuje!

Naše zaměření je výroba kompostovacích toalet a víme, že když je řeč o zahradě, kompost je prostě nepostradatelný. Je to taková ta tajná ingredience, která dělá zázraky! A když mluvíme o kompostu, mluvíme také o bohatství živin a organické hmotě, která zahradním rostlinám dodává tu správnou energii. Když okrasné dřeviny nebo rostliny obecně dostanou ten správný kompostový boost, je to hned vidět. Listy jsou krásně zelené, květy rozzářené a celá zahrada prostě žije. A co teprve půda! S kompostem se stává jako nová. Drží vodu, zabraňuje erozi a dokonce má odolnost i vůči těm nejnáročnějším podmínkám. To je ten kompostový kouzelník, který dělá z naší zahrady ráj na zemi. 

Takže pokud chcete, aby vaše zahrada byla tím nejkrásnějším místem na světě, nezapomeňte na naši tajnou zbraň – kompostovací toalety Biocultus a váš kompost zcela zdarma. 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz